0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
groszek zielony konserwowy
300 Gramów
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
kalafior
1 Łyżka
musztarda
6 Łyżek
majonez
15 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i lekko obgotowujemy w osolonej wodzie.
  2. Studzimy.
  3. Groszek konserwowy oraz fasolkę czerwoną osączamy z zalewy. Szynkę kroimy w kostkę.
  4. Składniki przekładamy do salaterki, dodajemy musztardę, majonez, sól oraz pieprz do smaku.
  5. Dekorujemy natką pietruszki.

Opis

zawsze smakuje

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!