0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
groszek zielony konserwowy
300 Gramów
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
kalafior
1 Łyżka
musztarda
6 Łyżek
majonez
15 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i lekko obgotowujemy w osolonej wodzie.
  2. Studzimy.
  3. Groszek konserwowy oraz fasolkę czerwoną osączamy z zalewy. Szynkę kroimy w kostkę.
  4. Składniki przekładamy do salaterki, dodajemy musztardę, majonez, sól oraz pieprz do smaku.
  5. Dekorujemy natką pietruszki.

Opis

zawsze smakuje

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!