Sałatka na grilla z ogórkiem konserwowym, bobem, jajkiem i awokado

formularz
Sałatka na grilla z ogórkiem konserwowym,  bobem, jajkiem i awokado

0

5 / 1

Ta sałatka zostanie gwiazdą letniego menu! Ogórki konserwowe, bób, awokado i jajka w jednym przepisie to raj dla kubków smakowych. Po prostu szybko, grillowo i przepysznie.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g bób

1 szt. awokado

8 szt. ogórki konserwowe krakus

2 szt. jajko ugotowane na twardo

4 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżecz. musztarda

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżecz. miód

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Bób gotujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. Następnie bób obieramy ze skórki.

2

Awokado kroimy w półplasterki, ogórki w plasterki.

3

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.

4

Z oliwy z oliwek, musztardy, soku z cytryny, miodu oraz soli i pieprzu przygotowujemy sos. Składniki sałatki skrapiamy sosem i ewentualnie przyprawiamy solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

889

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

126

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły