Sałatka na grilla z ogórkiem konserwowym, bobem, jajkiem i awokado
formularz
Ta sałatka zostanie gwiazdą letniego menu! Ogórki konserwowe, bób, awokado i jajka w jednym przepisie to raj dla kubków smakowych. Po prostu szybko, grillowo i przepysznie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
889
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
126
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Ta sałatka zostanie gwiazdą letniego menu! Ogórki konserwowe, bób, awokado i jajka w jednym przepisie to raj dla kubków smakowych. Po prostu szybko, grillowo i przepysznie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g bób
1 szt. awokado
8 szt. ogórki konserwowe krakus
2 szt. jajko ugotowane na twardo
4 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. musztarda
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżecz. miód
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Bób gotujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. Następnie bób obieramy ze skórki.
Awokado kroimy w półplasterki, ogórki w plasterki.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.
Z oliwy z oliwek, musztardy, soku z cytryny, miodu oraz soli i pieprzu przygotowujemy sos. Składniki sałatki skrapiamy sosem i ewentualnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
889
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
126
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.