0

Składniki

50 Mililitrów
ocet
2 Łyżeczki
sól
8 Sztuk
Jajka ugotowane
2 Sztuki
liść laurowy
15 Sztuk
ziele angielskie
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
śmietana 12%
0.5 Kilograma
marchew
0.5 Kilograma
cebula
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w drobna kostkę, podobnie jajka. Do wody pozostałej z gotowania marchwi dosypać łyżeczkę cukru, wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i ocet- zagotować. Na wrzątek wrzucić pokrojoną w połówki talarków cebulę. Gotować 15 minut, wyłączyć i pozostawić w wodzie do ostudzenia. Odcedzić, poczekać, żeby dobrze obciekła. Wyjąć zioła, wymieszać marchew z cebulą i jajami na twardo. Zalać śmietaną wymieszaną z majonezem, posolić i popieprzyć do smaku. Sałatka od lat należy do moich ulubionych smakuje trochę, jakby była z marynowanymi grzybkami.

Opis

Albo się ją uwielbia albo nienawidzi... ja uwielbiam

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!