Example thumb
0

Składniki

50 Mililitrów
ocet
2 Łyżeczki
sól
8 Sztuk
Jajka ugotowane
2 Sztuki
liść laurowy
15 Sztuk
ziele angielskie
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
śmietana 12%
0.5 Kilograma
marchew
0.5 Kilograma
cebula
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Marchewkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w drobna kostkę, podobnie jajka. Do wody pozostałej z gotowania marchwi dosypać łyżeczkę cukru, wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i ocet- zagotować. Na wrzątek wrzucić pokrojoną w połówki talarków cebulę. Gotować 15 minut, wyłączyć i pozostawić w wodzie do ostudzenia. Odcedzić, poczekać, żeby dobrze obciekła. Wyjąć zioła, wymieszać marchew z cebulą i jajami na twardo. Zalać śmietaną wymieszaną z majonezem, posolić i popieprzyć do smaku. Sałatka od lat należy do moich ulubionych smakuje trochę, jakby była z marynowanymi grzybkami.

Opis

Albo się ją uwielbia albo nienawidzi... ja uwielbiam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!