0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
sok z cytryny
1 Sztuka
Granat
5 Sztuk
Ananas
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Granat obrać i wyskubać nasionka na talerzyk. Ananasa odsączyć i pokroić drobno. Kapustę poszatkować. Wymieszać kapustę z anansem i granatem, skropić paroma kroplami soku z cytryny i chwilę odczekać.
  2. Smietankę posłodzić, złamać smak odrobinką soli. Zalać sosem ze śmietanki kapustę i przemieszać.Polecam! Dosoknała sałatka np.: do smażonego sera camembert.

Opis

Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!