Sałatka militarna
m7
Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej. Zamiast kapusty można użyć szpinaku.
0
0 / 0
Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej. Zamiast kapusty można użyć szpinaku.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana
1 szcz. sól
2 łyżeczka cukier
2 łyżeczka sok z cytryny
1 szt. granat
5 szt. ananas
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
1
Granat obrać i wyskubać nasionka na talerzyk. Ananasa odsączyć i pokroić drobno. Kapustę poszatkować. Wymieszać kapustę z anansem i granatem, skropić paroma kroplami soku z cytryny i chwilę odczekać.
2
Śmietankę posłodzić, złamać smak odrobinką soli. Zalać sosem ze śmietanki kapustę i przemieszać.