Sałatka militarna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka militarna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973780831.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej. Zamiast kapusty można użyć szpinaku.
0
0 / 0
Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej. Zamiast kapusty można użyć szpinaku.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana
1 szczyp. sól
2 łyżecz. cukier
2 łyżecz. sok z cytryny
1 szt. granat
5 szt. ananas
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
1
Granat obrać i wyskubać nasionka na talerzyk. Ananasa odsączyć i pokroić drobno. Kapustę poszatkować. Wymieszać kapustę z anansem i granatem, skropić paroma kroplami soku z cytryny i chwilę odczekać.
2
Śmietankę posłodzić, złamać smak odrobinką soli. Zalać sosem ze śmietanki kapustę i przemieszać.