0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
sok z cytryny
1 Sztuka
Granat
5 Sztuk
Ananas
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Granat obrać i wyskubać nasionka na talerzyk. Ananasa odsączyć i pokroić drobno. Kapustę poszatkować. Wymieszać kapustę z anansem i granatem, skropić paroma kroplami soku z cytryny i chwilę odczekać.
  2. Smietankę posłodzić, złamać smak odrobinką soli. Zalać sosem ze śmietanki kapustę i przemieszać.Polecam! Dosoknała sałatka np.: do smażonego sera camembert.

Opis

Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!