Sałatka militarna
m7
Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej. Zamiast kapusty można użyć szpinaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna, zdrowa i nieco inna wersja sałatki z kapusty pekińskiej. Zamiast kapusty można użyć szpinaku.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana
1 szczyp. sól
2 łyżecz. cukier
2 łyżecz. sok z cytryny
1 szt. granat
5 szt. ananas
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
Granat obrać i wyskubać nasionka na talerzyk. Ananasa odsączyć i pokroić drobno. Kapustę poszatkować. Wymieszać kapustę z anansem i granatem, skropić paroma kroplami soku z cytryny i chwilę odczekać.
Śmietankę posłodzić, złamać smak odrobinką soli. Zalać sosem ze śmietanki kapustę i przemieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.