0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
200 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
140 Gramów
Zielone winogrona
8 Plastrów
Szynka szwarcwaldzka
1 Łyżka
Musztarda francuska
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić.
  2. W międzyczasie plastry szynki szwarcwaldzkiej przeciąć na pół, zwinąć w rulon i delikatnie rozłożyć (tworząc kwiaty), przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piec około 4-5 minut.
  3. Składniki sałatki (oprócz płatków) przełożyć do miski.
  4. Z musztardy, oliwy, soku z cytryny przygotować winegret, polać sałatkę, wymieszać.
  5. Posypać Mlekołakami - Miodo Kółka.

Opis

Nieklasyczna sałatka makaronowa łącząca smaki i aromaty to coś, co sprawdzi się jako drugie śniadanie dla każdego fana oryginalnych dań. Wypróbuj zaskakującą mieszkankę makaronu, słodkich płatków śniadaniowych, kwaskowatego sosu, podpieczonej szynki i winogron.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!