Sałatka makaronowa z winogronami, szynką szwarcwaldzką

lubella
Sałatka makaronowa z winogronami, szynką szwarcwaldzką

0

0 / 0

Nieklasyczna sałatka makaronowa łącząca smaki i aromaty to coś, co sprawdzi się jako drugie śniadanie dla każdego fana oryginalnych dań. Wypróbuj zaskakującą mieszkankę makaronu, słodkich płatków śniadaniowych, kwaskowatego sosu, podpieczonej szynki i winogron.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron kokardki lubella

140 g winogrona zielone

8 plast. szynka szwarcwaldzka

4 łyżka lubella mlekołaki miodo kółka

1 łyżka musztarda francuska

2 łyżeczka oliwa z oliwek

1 łyżeczka sok z cytryny

Przygotowanie


1

W osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić.

2

W międzyczasie plastry szynki szwarcwaldzkiej przeciąć na pół, zwinąć w rulon i delikatnie rozłożyć (tworząc kwiaty), przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piec około 4-5 minut.

3

Składniki sałatki (oprócz płatków) przełożyć do miski.

4

Z musztardy, oliwy, soku z cytryny przygotować winegret, polać sałatkę, wymieszać.

5

Posypać Mlekołakami - Miodo Kółka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły