Sałatka makaronowa z winogronami, szynką szwarcwaldzką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Sałatka makaronowa z winogronami, szynką szwarcwaldzką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975127.jpeg&w=3840&q=75)
Nieklasyczna sałatka makaronowa łącząca smaki i aromaty to coś, co sprawdzi się jako drugie śniadanie dla każdego fana oryginalnych dań. Wypróbuj zaskakującą mieszkankę makaronu, słodkich płatków śniadaniowych, kwaskowatego sosu, podpieczonej szynki i winogron.
0
0 / 0
Nieklasyczna sałatka makaronowa łącząca smaki i aromaty to coś, co sprawdzi się jako drugie śniadanie dla każdego fana oryginalnych dań. Wypróbuj zaskakującą mieszkankę makaronu, słodkich płatków śniadaniowych, kwaskowatego sosu, podpieczonej szynki i winogron.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron kokardki lubella
140 g winogrona zielone
8 plaster szynka szwarcwaldzka
4 łyżka lubella mlekołaki miodo kółka
1 łyżka musztarda francuska
2 łyżecz. oliwa z oliwek
1 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
W osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić.
W międzyczasie plastry szynki szwarcwaldzkiej przeciąć na pół, zwinąć w rulon i delikatnie rozłożyć (tworząc kwiaty), przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piec około 4-5 minut.
Składniki sałatki (oprócz płatków) przełożyć do miski.
Z musztardy, oliwy, soku z cytryny przygotować winegret, polać sałatkę, wymieszać.
Posypać Mlekołakami - Miodo Kółka.