1

Składniki

1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Pęczek
świeża bazylia
1 Łyżeczka
miód
200 Gramów
ingridient
makaron świderki Pełne Ziarno
150 Gramów
Kurczak wędzony
100 Gramów
Ser camembert
5 Sztuk
rzodkiewka
15 Sztuk
oliwki zielone
5 Łyżek
oliwa z oliwek
1 Łyżka
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Musztardę utrzeć z oliwą i miodem doprawić pieprzem i solą.
  2. Sos musztardowy wymieszać z wcześniej ugotowanym i przelanym woda makaronem.
  3. Kurczaka, rzodkiewkę, oliwki i ser camembert pokroić w duże cząstki i wymieszać z makaronem.
  4. Posypać świeżą bazylią.

Opis

Doskonały i zdrowy pomysł na wykorzystanie nadmiaru makaron z obiadu lub kolacji. Wędzony kurczak, razowy makaron, warzywa i sos musztardowo miodowy. Pyszne!

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!