Sałatka makaronowa z wątróbką

m7
Sałatka makaronowa z wątróbką

0

0 / 0

Świetna zdrowa i pożywna sałatka

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. majeranek

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

2 szt. pomidor

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

3 łyżka olej

1 łyżka nać pietruszki

40 dek. wątroba wieprzowa

50 dek. makaron penne

20 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki.

2

Wątróbkę pociąć w cienkie paski, wrzucić do cebuli z pieczarkami i smażyć aż do momentu gdy wątroba przestanie być krwista( jeśli ktoś lubi krwistą to krócej).

3

Dodać pokrojone pomidory i dusić wszystko ok. 10 min. na wolnym ogniu.

4

Pod koniec duszenia dodać przyprawy, wymieszać, zdjąć z ognia.

5

Ugotować makaron al'dente.

6

Przygotowanym sosem polać makaron i posypać drobno posiekaną natką pietruszki, całość wymieszać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły