1

Składniki

1 Pęczek
Mieszanka sałat z rukolą
0.5 Sztuki
ingridient
Lubella Muszelki nr 26
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
twaróg
2 Sztuki
ząbek czosnku
0 Sztuk
sól
0 Sztuk
pieprz
0 Sztuk
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paseczki, czosnek kroimy na cienkie płatki.
  3. Twaróg dzielimy na mniejsze części.
  4. Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy i grillujemy z obu stron kawałki papryki, a pod koniec także czosnek.
  5. Łączymy wszystkie składniki, na końcu dodajemy kawałki twarogu i całość doprawiamy do smaku.

Opis

Lekka i smaczna - taka powinna być zdrowa kolacja. Na szczęście mamy przepis idealnie pasujący do tej charakterystyki. Przedstawiamy sałatkę makaronową z twarogiem, czerwoną papryką, rukolą i czosnkiem.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!