Sałatka makaronowa z szynką i warzywami
plogos67
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2236
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
371
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
25 dag. makaron lubella mini kółka
8 szt. ogórki konserwowe krakus
8 szt. marchew
1 szt. papryka czerwona
1 puszka kukurydza konserwowa
4 łyżka majonez
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Gotujemy makaron jajeczny koraliki (Lubella), odcedzamy.
Ugotowaną marchewkę, ogórki (krakus) i paprykę kroimy drobno w kostkę.
Szynkę kroimy w duże kwadraciki.
Do miski przekładamy ugotowany makaron, wsypujemy pokrojone warzywa i szynkę, całą puszkę odsączonej kukurydzy.
Doprawiamy sałatkę pieprzem i solą, dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy.
Wykładamy sałatkę na talerz i dekorujemy wg. własnego pomysłu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2236
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
371
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.