Sałatka makaronowa z szynką i warzywami

plogos67
Sałatka makaronowa z szynką i warzywami

0

0 / 0

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

25 dag. makaron lubella mini kółka

8 szt. ogórki konserwowe krakus

8 szt. marchew

1 szt. papryka czerwona

1 puszka kukurydza konserwowa

4 łyżka majonez

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron jajeczny koraliki (Lubella), odcedzamy.

2

Ugotowaną marchewkę, ogórki (krakus) i paprykę kroimy drobno w kostkę.

3

Szynkę kroimy w duże kwadraciki.

4

Do miski przekładamy ugotowany makaron, wsypujemy pokrojone warzywa i szynkę, całą puszkę odsączonej kukurydzy.

5

Doprawiamy sałatkę pieprzem i solą, dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy.

6

Wykładamy sałatkę na talerz i dekorujemy wg. własnego pomysłu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2236

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

371

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły