0

Składniki

300 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
0.5 Kilograma
Mięso drobiowe
1 Pęczek
Winogrona
6 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
4 Sztuki
orzechy włoskie
2 Łyżki
Musztarda francuska
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżeczka
miód
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
suszona papryczka chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w posolonej wodzie.
  2. Mięso upiec i pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu.
  3. Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.

Opis

Makaron kokardki jest świetną bazą do sałatek. Smaczny i świetnie się prezentuje wśród warzyw, owoców i innych ulubionych dodatków.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!