Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem

lubella
Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem

0

3.3 / 3

Makaron kokardki jest świetną bazą do sałatek. Smaczny i świetnie się prezentuje wśród warzyw, owoców i innych ulubionych dodatków.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron lubella kokardki

0.50 kg mięso drobiowe

1 pęcz. winogrona

6 szt. suszone pomidory w zalewie

4 szt. orzechy włoskie

2 łyżka musztarda francuska

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżeczka miód

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. suszona papryczka chili

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w posolonej wodzie.

2

Mięso upiec i pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu.

3

Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły