Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem
lubella
Makaron kokardki jest świetną bazą do sałatek. Smaczny i świetnie się prezentuje wśród warzyw, owoców i innych ulubionych dodatków.
0
3.3 / 3
Makaron kokardki jest świetną bazą do sałatek. Smaczny i świetnie się prezentuje wśród warzyw, owoców i innych ulubionych dodatków.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g makaron lubella kokardki
0.50 kg mięso drobiowe
1 pęcz. winogrona
6 szt. suszone pomidory w zalewie
4 szt. orzechy włoskie
2 łyżka musztarda francuska
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżecz. miód
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. suszona papryczka chili
Przygotowanie
Makaron ugotować w posolonej wodzie.
Mięso upiec i pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu.
Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.