Sałatka makaronowa z brokułami
magdalenus2805
Wartości odżywcze na porcję
Energia
412
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g makaron świdry lubella pełne ziarno z orkiszem
1 szt. brokuły
3 szt. jaja l
250 g szynka konserwowa
6 szt. pomidorki koktajlowe
150 jogurt naturalny
1 pęcz. koperek
1 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Przygotuj sos: do jogurtu dodaj majonez, posiekany koperek, przeciśnięty czosnek, dodaj szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Wymieszaj.
Makaron ugotuj al dente. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
Ugotowany na parze i ostudzony brokuł podziel na mniejsze różyczki. Połącz z pokrojonymi pomidorkami, makaronem, pokrojoną w kostkę szynką oraz pozostałymi składnikami.
Wszystko dokładnie wymieszaj i polej sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
412
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.