Sałatka makaronowa z brokułami

magdalenus2805
Sałatka makaronowa z brokułami

0

0 / 0

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g makaron świdry lubella pełne ziarno z orkiszem

1 szt. brokuły

3 szt. jaja l

250 g szynka konserwowa

6 szt. pomidorki koktajlowe

150 jogurt naturalny

1 pęcz. koperek

1 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Przygotuj sos: do jogurtu dodaj majonez, posiekany koperek, przeciśnięty czosnek, dodaj szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Wymieszaj.

2

Makaron ugotuj al dente. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.

3

Ugotowany na parze i ostudzony brokuł podziel na mniejsze różyczki. Połącz z pokrojonymi pomidorkami, makaronem, pokrojoną w kostkę szynką oraz pozostałymi składnikami.

4

Wszystko dokładnie wymieszaj i polej sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

412

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły