0

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
200 Gramów
ser feta
2 Sztuki
ogórek
4 Sztuki
Pomidory
1 Sztuka
cebula
16 Sztuk
Oliwki

Dressing

6 Łyżek
oliwa
2 Łyżki
Ocet jabłkowy
1 Łyżeczka
miód
2 Łyżki
zioła prowansalskie
2 Szczypty
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Ugotowany opłukać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia.
  2. Do miski przełożyć ugotowany ostygnięty makaron. Wszystkie warzywa umyć. Ogórka, bez obierania ze skórki, pokroić w półplastry. Pomidora pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Połowę warzyw wymieszać z makaronem, resztę ułożyć na wierzchu sałatki. Dodać pokruszony ser i pokrojone oliwki. Oliwę wymieszać z miodem i octem winnym lub sokiem z cytryny. Dodać szczyptę soli oraz trochę ziół prowansalskich.
  3. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

Opis

Autor: Kolorowo Torcikowo http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/2017/08/saatka-makaronowa-po-grecku.html

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!