0

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
250 Gramów
ser feta
2.5 Sztuki
ogórek
5 Sztuk
Pomidory
1.25 Sztuki
cebula
20 Sztuk
Oliwki

Dressing

7.5 Łyżki
oliwa
2.5 Łyżki
Ocet jabłkowy
1.25 Łyżeczki
miód
2.5 Łyżki
zioła prowansalskie
2.5 Szczypty
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Ugotowany opłukać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia.
  2. Do miski przełożyć ugotowany ostygnięty makaron. Wszystkie warzywa umyć. Ogórka, bez obierania ze skórki, pokroić w półplastry. Pomidora pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Połowę warzyw wymieszać z makaronem, resztę ułożyć na wierzchu sałatki. Dodać pokruszony ser i pokrojone oliwki. Oliwę wymieszać z miodem i octem winnym lub sokiem z cytryny. Dodać szczyptę soli oraz trochę ziół prowansalskich.
  3. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

Opis

Autor: Kolorowo Torcikowo http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/2017/08/saatka-makaronowa-po-grecku.html

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!