Sałatka makaronowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Sałatka makaronowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245641.jpeg&w=3840&q=75)
Ze świderkami i suszonymi pomidorami
3
0 / 0
Ze świderkami i suszonymi pomidorami
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
3 pęcz. rukola
250 g makaron lubella świderki
0.50 szkl. oliwki czarne
0.50 szt. suszone pomidory w zalewie
4 szt. szynka parmeńska
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Potrzebne będą te produkty.
2
Makaron gotujemy al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedzamy. Pomidory i szynkę kroimy w paseczki, oliwki na połówki.
3
Do miski wrzucamy rukolę, makaron, pomidory, oliwki i szynkę. Lekko doprawiamy (pomidory są już w ziołach, więc nie musimy mocno doprawiać), lekko skrapiamy oliwa i mieszamy. Jeśli robimy sałatkę w wersji ze świeżą rukolą – dodajemy ją na końcu.