Sałatka makaronowa
goodfoodlover
Ze świderkami i suszonymi pomidorami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
557
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Ze świderkami i suszonymi pomidorami
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 pęcz. rukola
250 g makaron lubella świderki
0.50 szkl. oliwki czarne
0.50 szt. suszone pomidory w zalewie
4 szt. szynka parmeńska
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Potrzebne będą te produkty.
Makaron gotujemy al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedzamy. Pomidory i szynkę kroimy w paseczki, oliwki na połówki.
Do miski wrzucamy rukolę, makaron, pomidory, oliwki i szynkę. Lekko doprawiamy (pomidory są już w ziołach, więc nie musimy mocno doprawiać), lekko skrapiamy oliwa i mieszamy. Jeśli robimy sałatkę w wersji ze świeżą rukolą – dodajemy ją na końcu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
557
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.