Sałatka makaronowa

m7
Sałatka makaronowa

0

0 / 0

Wyśmienita sałatka - można jeść bez chleba.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz czarny

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

100 g makaron muszelki

500 g ogórki konserwowe krakus

1 szt. fasola czerwona konserwowa

20 szt. oliwki zielone

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy na miękko, dobrze odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.

2

Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Możemy pokroić fasolki na połówki.

3

Ogórki kroimy w kostkę i odciskamy nadmiar wody.

4

Oliwki kroimy na ćwiartki.

5

Tak przygotowane składniki wrzucamy do jednej misy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżeczkę słodkiej papryki.

6

Dodajemy również majonez i dokładnie mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

234

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły