Sałatka makaronowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka makaronowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974513070.jpeg&w=3840&q=75)
Wyśmienita sałatka - można jeść bez chleba.
0
0 / 0
Wyśmienita sałatka - można jeść bez chleba.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz czarny
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
100 g makaron muszelki
500 g ogórki konserwowe krakus
1 szt. fasola czerwona konserwowa
20 szt. oliwki zielone
2 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy na miękko, dobrze odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
2
Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Możemy pokroić fasolki na połówki.
3
Ogórki kroimy w kostkę i odciskamy nadmiar wody.
4
Oliwki kroimy na ćwiartki.
5
Tak przygotowane składniki wrzucamy do jednej misy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżeczkę słodkiej papryki.
6
Dodajemy również majonez i dokładnie mieszamy.