Sałatka krewetkowa z rukolą
m7
dla amatorów smaku krewetek
Wartości odżywcze na porcję
Energia
90
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
dla amatorów smaku krewetek
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
40 g rukola
10 szt. krewetki królewskie
10 szt. pomidorki koktajlowe
5 szt. oliwki zielone marynowane
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka sos chili
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Na łyżce rozgrzanej oliwy smażymy krewetki (można przekroić po połowie) wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Po 4 minutach dodajemy sos chili i jeszcze chwilkę smażymy. Rukolę mieszamy z ćwiartkami pomidorków oraz pokrojonymi oliwkami. Dodajemy krewetki wraz z sosem i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut i gotowe.