Sałatka krewetkowa z rukolą
m7
dla amatorów smaku krewetek
0
0 / 0
dla amatorów smaku krewetek
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
40 g rukola
10 szt. krewetki królewskie
10 szt. pomidorki koktajlowe
5 szt. oliwki zielone marynowane
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka sos chili
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Na łyżce rozgrzanej oliwy smażymy krewetki (można przekroić po połowie) wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Po 4 minutach dodajemy sos chili i jeszcze chwilkę smażymy. Rukolę mieszamy z ćwiartkami pomidorków oraz pokrojonymi oliwkami. Dodajemy krewetki wraz z sosem i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut i gotowe.