Sałatka krewetkowa z rukolą

m7
Sałatka krewetkowa z rukolą

0

0 / 0

dla amatorów smaku krewetek

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

40 g rukola

10 szt. krewetki królewskie

10 szt. pomidorki koktajlowe

5 szt. oliwki zielone marynowane

1 szt. ząbek czosnku

3 łyżka sos chili

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Na łyżce rozgrzanej oliwy smażymy krewetki (można przekroić po połowie) wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Po 4 minutach dodajemy sos chili i jeszcze chwilkę smażymy. Rukolę mieszamy z ćwiartkami pomidorków oraz pokrojonymi oliwkami. Dodajemy krewetki wraz z sosem i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut i gotowe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły