Example thumb
0

Składniki

250 Gramów
Mrożone paluszki krabowe
150 Gramów
majonez
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
koperek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Paluszki karbowe kroimy w plasterki grugości ok. 1-2 mm. Nie trzeba ich dodatkowo rozdrabniać, gdyż i tak przy krojeniu rozpadną się na drobniejsze kawałki. Nie ma również potrzeby ich wcześniej rozmrażać. Do krabów wkrajamy kapustę pekińską i koperek. Napisałam, że potrzeba tylko pół kapusty ponieważ kroimy ją tylko do połowy, aż skończą się delikatne listki a zaczynają same grube części. Do wszystkiego na koniec dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Można dodać jeszcze pieprz i sól, ale ja tego nie robie. Smacznego!

Opis

Szybka sałatka o niezwykle oryginalnym smaku, oczaruje wszystkich smakoszy. Przepis wyrwałam od cioci z Gdańska. Sałatka prosta, szybka i bajeczna w smaku. Idealna na randki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!