Sałatka krabowa

m7
Sałatka krabowa

0

0 / 0

Szybka sałatka o niezwykle oryginalnym smaku, oczaruje wszystkich smakoszy. Przepis wyrwałam od cioci z Gdańska. Sałatka prosta, szybka i bajeczna w smaku. Idealna na randki

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 g mrożone paluszki krabowe

150 g majonez

0.50 szt. kapusta pekińska

1 szt. koperek

Przygotowanie


1

Paluszki karbowe kroimy w plasterki grugości ok. 1-2 mm. Nie trzeba ich dodatkowo rozdrabniać, gdyż i tak przy krojeniu rozpadną się na drobniejsze kawałki. Nie ma również potrzeby ich wcześniej rozmrażać. Do krabów wkrajamy kapustę pekińską i koperek. Napisałam, że potrzeba tylko pół kapusty ponieważ kroimy ją tylko do połowy, aż skończą się delikatne listki a zaczynają same grube części. Do wszystkiego na koniec dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Można dodać jeszcze pieprz i sól, ale ja tego nie robie. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły