Sałatka krabowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka krabowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7955-1702058026796.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka sałatka o niezwykle oryginalnym smaku, oczaruje wszystkich smakoszy. Przepis wyrwałam od cioci z Gdańska. Sałatka prosta, szybka i bajeczna w smaku. Idealna na randki
0
0 / 0
Szybka sałatka o niezwykle oryginalnym smaku, oczaruje wszystkich smakoszy. Przepis wyrwałam od cioci z Gdańska. Sałatka prosta, szybka i bajeczna w smaku. Idealna na randki
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 g mrożone paluszki krabowe
150 g majonez
0.50 szt. kapusta pekińska
1 szt. koperek
Przygotowanie
Paluszki karbowe kroimy w plasterki grugości ok. 1-2 mm. Nie trzeba ich dodatkowo rozdrabniać, gdyż i tak przy krojeniu rozpadną się na drobniejsze kawałki. Nie ma również potrzeby ich wcześniej rozmrażać. Do krabów wkrajamy kapustę pekińską i koperek. Napisałam, że potrzeba tylko pół kapusty ponieważ kroimy ją tylko do połowy, aż skończą się delikatne listki a zaczynają same grube części. Do wszystkiego na koniec dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Można dodać jeszcze pieprz i sól, ale ja tego nie robie. Smacznego!