0

Składniki

250 Gramów
Mrożone paluszki krabowe
150 Gramów
majonez
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
koperek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paluszki karbowe kroimy w plasterki grugości ok. 1-2 mm. Nie trzeba ich dodatkowo rozdrabniać, gdyż i tak przy krojeniu rozpadną się na drobniejsze kawałki. Nie ma również potrzeby ich wcześniej rozmrażać. Do krabów wkrajamy kapustę pekińską i koperek. Napisałam, że potrzeba tylko pół kapusty ponieważ kroimy ją tylko do połowy, aż skończą się delikatne listki a zaczynają same grube części. Do wszystkiego na koniec dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Można dodać jeszcze pieprz i sól, ale ja tego nie robie. Smacznego!

Opis

Szybka sałatka o niezwykle oryginalnym smaku, oczaruje wszystkich smakoszy. Przepis wyrwałam od cioci z Gdańska. Sałatka prosta, szybka i bajeczna w smaku. Idealna na randki

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!