0

Składniki

250 Gramów
Mrożone paluszki krabowe
150 Gramów
majonez
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
koperek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paluszki karbowe kroimy w plasterki grugości ok. 1-2 mm. Nie trzeba ich dodatkowo rozdrabniać, gdyż i tak przy krojeniu rozpadną się na drobniejsze kawałki. Nie ma również potrzeby ich wcześniej rozmrażać. Do krabów wkrajamy kapustę pekińską i koperek. Napisałam, że potrzeba tylko pół kapusty ponieważ kroimy ją tylko do połowy, aż skończą się delikatne listki a zaczynają same grube części. Do wszystkiego na koniec dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Można dodać jeszcze pieprz i sól, ale ja tego nie robie. Smacznego!

Opis

Szybka sałatka o niezwykle oryginalnym smaku, oczaruje wszystkich smakoszy. Przepis wyrwałam od cioci z Gdańska. Sałatka prosta, szybka i bajeczna w smaku. Idealna na randki

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!