Sałatka kibica BLT z makaronem i sosem z awokado

michalina.dudowicz
Sałatka kibica BLT z makaronem i sosem z awokado

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron kokardki lubella

100 g boczek wędzony

2 szt. awokado

15 szt. pomidory koktajlowe

2 szkl. roszponka

1 szt. sok z limonki

50 g parmezan

2 szkl. bazylia świeża

1 szkl. jogurt naturalny

1 szt. cebula czerwona

1 łyżeczka cukier

3 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

W blenderze umieść: awokado, sok z limonki, świeżą bazylię, starty parmezan, czerwoną cebulę, czosnek, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dressing gotowy.

2

Ugotuj makaron al dente. Boczek pokrój w małe paski i smaż na patelni do chrupkości.

3

Na talerzu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, awokado pokrojone w kostkę, makaron, boczek i roszponkę. Całość polej wcześniej przygotowanym dressingiem. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły