Sałatka kibica BLT z makaronem i sosem z awokado
michalina.dudowicz
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron kokardki lubella
100 g boczek wędzony
2 szt. awokado
15 szt. pomidory koktajlowe
2 szkl. roszponka
1 szt. sok z limonki
50 g parmezan
2 szkl. bazylia świeża
1 szkl. jogurt naturalny
1 szt. cebula czerwona
1 łyżeczka cukier
3 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
W blenderze umieść: awokado, sok z limonki, świeżą bazylię, starty parmezan, czerwoną cebulę, czosnek, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dressing gotowy.
Ugotuj makaron al dente. Boczek pokrój w małe paski i smaż na patelni do chrupkości.
Na talerzu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, awokado pokrojone w kostkę, makaron, boczek i roszponkę. Całość polej wcześniej przygotowanym dressingiem. Smacznego!