Example thumb
0

Składniki

400 Mililitrów
majonez
150 Mililitrów
musztarda
2 Kilogramy
ziemniaki
1 Kilogram
Marchewka
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
700 Gramów
Ogórki kiszone
200 Gramów
por
3 Sztuki
pietruszka
15 Sztuk
jajka
2 Sztuki
kukurydza
2 Sztuki
Groszek konserwowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. przygotować dużą miskę.
  2. ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.
  3. przestudzić i jeszcze letnie obrać i pokroić na siatce do sałatki.
  4. wrzucić do miski.
  5. jajka ugotować na twardo, przestudzić i wkroić do ziemniaków. Marchewkę i pietruszkę ugotować, przestudzić, obrać i też pokroić siatką.
  6. por umyć i drobno pokroić, dodać do warzyw.
  7. ogórki pokroić w kostkę, wrzucić na sitko, brać porcjami i odciskać sok. Odciśnięte ogórki wrzucić do miski ( ja odciskam ogórki ponieważ puszczają dużo soku i po jakimś czasie sałatka robi się rzadka ).
  8. na sicie odcedzić kukurydzę i groszek, dodać do sałatki.
  9. wszystko razem wymieszać z majonezem i musztardą.
  10. doprawić do smaku solą i pieprzem.
  11. odstawić na pół godziny i ponownie spróbować czy sałatka jest dobrze doprawiona.
  12. w razie konieczności dosolić lub dodać pieprzu.

Opis

Tradycyjna, ale chyba najbardziej lubiana sałatka jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!