0

Składniki

5 Sztuk
jajka
10 Sztuk
Paluszki krabowe
2 Sztuki
ogórki korniszony z chilli Krakus
0.5 Sztuki
Awokado
1 Pęczek
szczypiorek
3 Łyżki
majonez
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować, ostudzić, a następnie obrać i pokroić w kostkę.
  2. Paluszki, korniszony oraz awokado również pokroić i połączyć z jajkiem. Dodać drobno posiekany szczypior.
  3. Doprawić majonezem, solą oraz pieprzem. Podawać w szklankach lub pucharkach.

Opis

Sałatka idealna jako przystawka na spotkanie ze znajomymi! Łatwa w przygotowaniu, doskonałe połączenie składników.

Podobne przepisy

Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Przepis
Średni Do 40 min
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!