Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
olej
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
grzyby leśne
4 Łyżki
cukier
5 Łyżek
ocet
1 Łyżka
papryka czerwona słodka
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
0.5 Kilograma
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. ugotować grzyby w durszlaku
  2. odcedzić przed robieniem zostawić 1 szkl płynu
  3. cebulę pokroić w plasterki i podusić w oleju aż się zeszkli
  4. ugotować zalewę w osobnym garnku gotować 5 min
  5. 1 szklanka wody z grzybów cukier, ocet, papryka słodka, koncentrat pomidorowy sól pieprz do smaku
  6. do usmażonej cebuli wrzucić ugotowane grzyby i wymieszać
  7. wrzucić do zalewy i gotować 5 min
  8. gorące grzyby wkładać do słoików łyżką
  9. pasteryzować 30 min
  10. jeść na zimno
  11. sałatkę można wymieszać ze śledziami ułożyć warstwami dodać ketchupu

Opis

Sałatka grzybowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!