1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
olej
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
grzyby leśne
4 Łyżki
cukier
5 Łyżek
ocet
1 Łyżka
papryka czerwona słodka
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
0.5 Kilograma
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ugotować grzyby w durszlaku
  2. odcedzić przed robieniem zostawić 1 szkl płynu
  3. cebulę pokroić w plasterki i podusić w oleju aż się zeszkli
  4. ugotować zalewę w osobnym garnku gotować 5 min
  5. 1 szklanka wody z grzybów cukier, ocet, papryka słodka, koncentrat pomidorowy sól pieprz do smaku
  6. do usmażonej cebuli wrzucić ugotowane grzyby i wymieszać
  7. wrzucić do zalewy i gotować 5 min
  8. gorące grzyby wkładać do słoików łyżką
  9. pasteryzować 30 min
  10. jeść na zimno
  11. sałatkę można wymieszać ze śledziami ułożyć warstwami dodać ketchupu

Opis

Sałatka grzybowa

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!