0

Składniki

30 Mililitrów
Sos winegret
1 Puszka
ser feta
1 Pęczek
zioła
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
pomidor
5 Sztuk
pomidorki koktajlowe
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
20 Dekagramów
Szynka parmeńska
10 Dekagramów
oliwki zielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy i układamy na talerzu (nie mieszkamy, gdyż na tym właśnie polega sałatka grecka).
  2. Posypujemy serem feta oraz pokrojoną szynka i świeżymi ziołami.
  3. Na koniec polewamy bardzo schłodzonym serem feta i odrazu podajemy.
  4. Jeżeli robimy sałatkę np. 3 godziny przed podaniem polewamy ją sosem dopiero przed podaniem.

Opis

Orzeźwiająca, małokaloryczna i świetna do mięs lub grillowanych dań z drobiu. Bardzo łatwa w przygotowaniu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!