Sałatka grecka
kontakt_1
Tej sałatki nie trzeba nikomu przedstawiać, ponieważ na dobre zagościła w naszej kuchni. Szybka i prosta do przygotowania, idealnie sprawdzi się na wszystkie imprezy i spotkania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
407
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tej sałatki nie trzeba nikomu przedstawiać, ponieważ na dobre zagościła w naszej kuchni. Szybka i prosta do przygotowania, idealnie sprawdzi się na wszystkie imprezy i spotkania.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g ser feta
2 szt. pomidor
1 szt. zielony ogórek
1 szt. czerwona cebula
1 szt. zielona papryka
15 szt. czarne oliwki
1 łyżecz. suszone oregano
30 oliwa z oliwek
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Warzywa myjemy. Ogórka i cebulę obieramy.
Pomidora, ogórka, paprykę i ser feta kroimy w dużą kostkę, natomiast cebulę w półplasterki.
Pokrojone warzywa doprawiamy oregano i pieprzem. Dorzucamy oliwki. Całość polewamy oliwą z oliwek.