0

Składniki

0.5 Kilograma
pomidorki koktajlowe
0.5 Kilograma
Pierś z kurczaka
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
sałata lodowa
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
jogurt naturalny
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka wyfiletować, panierować jak schabowe (jajko, bułka tarta), usmażyć, a gdy ostygnie pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Sałatę porwać palcami do naczynia.
  3. Pomidorki pokroić na pół, dodać do sałaty.
  4. Pierś dodać do naczynia, delikatnie wymieszać, doprawić do smaku.
  5. Do małej miseczki dodać majonez i jogurt naturalny, dodać sprasowany czosnek, wymieszać, doprawić do smaku.
  6. Sałatkę polać sosem bezpośrednio przed zjedzeniem.

Opis

Pyszna, lekka i łatwa sałatka - nie tylko na upalne dni:)

Podobne przepisy

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Łatwy Do 40 min
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!