Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
olej
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
700 Gramów
ziemniaki
300 Gramów
burak
50 Gramów
musztarda
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
cebula dymka
2 Sztuki
czosnek
3 Sztuki
ogórek konserwowy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
  2. Buraki również gotujemy bez obierania lub pieczemy w piekarniku.
  3. Po ostudzeniu ziemniaki i buraki obieramy i kroimy w kostkę.
  4. Cebulę i dymkę siekamy.
  5. Musztardę ubijamy z olejem i dodajemy do niej dwa żółtka, cały czas ubijając tak, jak majonez.
  6. Łączymy w salaterce ziemniaki, buraki, cebulę, ogórki, przyprawy, posiekane ząbki czosnku.
  7. wlewamy sos musztardowy, a na koniec posypujemy sałatkę posiekanym szczypiorem.

Opis

Bardzo fajna sałatka, do której wszystko można zrobić dzień wcześniej, a potem tylko doprawić. Tak nawet jest lepiej, smaczniej i szybciej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!