Sałatka brokułowa z migdałami
m7
Kolorowo i zdrowo, czyli sałatka z brokułami i sosem czosnkowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
799
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolorowo i zdrowo, czyli sałatka z brokułami i sosem czosnkowym.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g brokuły
90 g feta
15 g płatki migdałowe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. pomidor
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować, najlepiej na parze. Jaja ugotować na twardo.
Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym ząbkiem czosnku.
Na talerzu układać ugotowane brokuły, pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojonego w ósemki pomidora oraz pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko polać przygotowanym sosem. Na koniec posypać płatkami migdałowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
799
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.