0

Składniki

250 Gramów
brokuły
90 Gramów
feta
15 Gramów
płatki migdałowe
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy, najlepiej na parze, natomiast jaja gotujemy na twardo. Następnie robimy sos łącząc majonez z jogurtem i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Na talerzu układamy fantazyjnie ugotowane brokuły, pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojonego w ósemki pomidora oraz pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko polewamy przygotowanym sosem. Na koniec posypujemy płatkami migdałowymi. Smacznego!

Opis

Kolorowo i zdrowo!

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!