Sałatka brokułowa z migdałami
m7
Kolorowo i zdrowo, czyli sałatka z brokułami i sosem czosnkowym.
0
0 / 0
Kolorowo i zdrowo, czyli sałatka z brokułami i sosem czosnkowym.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g brokuły
90 g feta
15 g płatki migdałowe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. pomidor
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować, najlepiej na parze. Jaja ugotować na twardo.
2
Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym ząbkiem czosnku.
3
Na talerzu układać ugotowane brokuły, pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojonego w ósemki pomidora oraz pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko polać przygotowanym sosem. Na koniec posypać płatkami migdałowymi.