Sałatka brokułowa z migdałami

m7
Sałatka brokułowa z migdałami

0

0 / 0

Kolorowo i zdrowo, czyli sałatka z brokułami i sosem czosnkowym.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g brokuły

90 g feta

15 g płatki migdałowe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. pomidor

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka jogurt naturalny

1 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować, najlepiej na parze. Jaja ugotować na twardo.

2

Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym ząbkiem czosnku.

3

Na talerzu układać ugotowane brokuły, pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojonego w ósemki pomidora oraz pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko polać przygotowanym sosem. Na koniec posypać płatkami migdałowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

799

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły