0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
brokuły
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
czosnek
4 Łyżki
Jogurt naturalny 2%
3 Łyżki
majonez
20 Dekagramów
Szynka konserwowa
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brokuł - ugotować al dente
  2. puszka fasoli czerwonej odcedzić
  3. 4 jaja na twardo pokrojone w kostkę
  4. pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  5. ok 20 dkg szynki konserwowej również pokrojonej w kosteczkę
  6. sos: wymieszać jogurt naturalny, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz i 2 wciśnięte ząbki czosnku

Opis

przepis mojej mamusi :) troszkę zmodyfikowany przeze mnie

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!