0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
brokuły
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
czosnek
4 Łyżki
Jogurt naturalny 2%
3 Łyżki
majonez
20 Dekagramów
Szynka konserwowa
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brokuł - ugotować al dente
  2. puszka fasoli czerwonej odcedzić
  3. 4 jaja na twardo pokrojone w kostkę
  4. pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  5. ok 20 dkg szynki konserwowej również pokrojonej w kosteczkę
  6. sos: wymieszać jogurt naturalny, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz i 2 wciśnięte ząbki czosnku

Opis

przepis mojej mamusi :) troszkę zmodyfikowany przeze mnie

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!