0

Składniki

200 Mililitrów
majonez
100 Mililitrów
śmietana 12%
1 Łyżeczka
sól
300 Gramów
papryka czerwona
150 Gramów
szynka
200 Gramów
kapusta pekińska
2 Sztuki
fasola czerwona konserwowa
10 Sztuk
Jajka ugotowane
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
2 Łyżki
nać pietruszki
3 Łyżki
ketchup
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować, ostudzić.
  2. Obrane pokroić w grubą kostkę.Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę.
  3. Szynkę pokroić w paseczki.
  4. Kapustę pekińską poszatkować.
  5. Fasolę przepłukać i osączyć razem z kukurydzą.
  6. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać natkę, ketchup, pieprz, majonez i wszystko wymieszać.
  7. Wstawić do lodówki na około 20 minut celem schłodzenia.

Opis

na specjalne okazje............

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!