Sałatka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550245.jpeg&w=3840&q=75)
na specjalne okazje............
0
0 / 0
na specjalne okazje............
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 majonez
100 śmietana 12%
1 łyżecz. sól
300 g papryka czerwona
150 g szynka
200 g kapusta pekińska
2 szt. fasola czerwona konserwowa
10 szt. jajka ugotowane
1 szt. kukurydza konserwowa
2 łyżka nać pietruszki
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Jajka ugotować, ostudzić.
2
Obrane pokroić w grubą kostkę.Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę.
3
Szynkę pokroić w paseczki.
4
Kapustę pekińską poszatkować.
5
Fasolę przepłukać i osączyć razem z kukurydzą.
6
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać natkę, ketchup, pieprz, majonez i wszystko wymieszać.
7
Wstawić do lodówki na około 20 minut celem schłodzenia.