0

Składniki

200 Mililitrów
majonez
100 Mililitrów
śmietana 12%
1 Łyżeczka
sól
300 Gramów
papryka czerwona
150 Gramów
szynka
200 Gramów
kapusta pekińska
2 Sztuki
fasola czerwona konserwowa
10 Sztuk
Jajka ugotowane
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
2 Łyżki
nać pietruszki
3 Łyżki
ketchup
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować, ostudzić.
  2. Obrane pokroić w grubą kostkę.Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę.
  3. Szynkę pokroić w paseczki.
  4. Kapustę pekińską poszatkować.
  5. Fasolę przepłukać i osączyć razem z kukurydzą.
  6. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać natkę, ketchup, pieprz, majonez i wszystko wymieszać.
  7. Wstawić do lodówki na około 20 minut celem schłodzenia.

Opis

na specjalne okazje............

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!