Sałata ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Sałata ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363162.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka ze szpinakiem z jabłkiem i miodowym dressingiem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Podaj ją z sokiem Tymbark o smaku buraka z truskawką i dostarcz sobie codziennej dawki witamin.
0
3 / 1
Sałatka ze szpinakiem z jabłkiem i miodowym dressingiem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Podaj ją z sokiem Tymbark o smaku buraka z truskawką i dostarcz sobie codziennej dawki witamin.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 opak. świeży szpinak
1 szt. jabłko
1 szt. sok tymbark burak z truskawką
1 łyżka miód
1 łyżka olej sezamowy
Przygotowanie
Jabłko dokładnie umyj i przekrój na ćwiartki, upraż na suchej patelni aż stanie się rumiane lub piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Szpinak dokładnie umyj i osusz, połącz z upieczonymi jabłkami posypując garścią orzechów.
Łyżkę oleju sezamowego połącz z łyżką miodu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Glazurą skrop sałatę.
Podaj z sokiem Tymbark o smaku buraka z truskawką.