Sałata ze szpinakiem

kontakt_1
Sałata ze szpinakiem

0

3 / 1

Sałatka ze szpinakiem z jabłkiem i miodowym dressingiem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Podaj ją z sokiem Tymbark o smaku buraka z truskawką i dostarcz sobie codziennej dawki witamin.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 opak. świeży szpinak

1 szt. jabłko

1 szt. sok tymbark burak z truskawką

1 łyżka miód

1 łyżka olej sezamowy

Przygotowanie


1

Jabłko dokładnie umyj i przekrój na ćwiartki, upraż na suchej patelni aż stanie się rumiane lub piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

2

Szpinak dokładnie umyj i osusz, połącz z upieczonymi jabłkami posypując garścią orzechów.

3

Łyżkę oleju sezamowego połącz z łyżką miodu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Glazurą skrop sałatę.

4

Podaj z sokiem Tymbark o smaku buraka z truskawką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły