1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
200 Gramów
Łosoś wędzony
100 Gramów
Rukiew
1 Sztuka
pomarańcza
1 Sztuka
Cykoria
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańcz sparzyć , zetrzeć skórkę ok. łyżeczki i wycisnąć sok. W małej misce wymieszać oliwę z sokiem z pomarańczy oraz z startą skórką, chrzanem, oliwą , solą i pieprzem . Cykorię umyć i pokroić w paski . Rukiew wodną (lub inną sałatę) oczyścić, umyć i porwać na mniejsze kawałki. Wszystko zalać 1/2 przygotowanym sosem pomarańczowym i wymieszać .Łososia pokroić w cienkie paski i położyć na sałacie, polać wszystko pozostałym sosem.

Opis

Wygląda świetnie, a robi się praktycznie bez wysiłku

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!