0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
imbir
1 Łyżeczka
cukier
1 Szklanka
Winogrona czerwone
1 Sztuka
sałata
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
seler naciowy
2 Sztuki
pomarańcza
2 Łyżki
płatki migdałowe
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
jogurt naturalny
3 Łyżki
sok pomarańczowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańcze obrać i pokroić.
  2. Seler pokroić.
  3. Wszystko wymieszać z kurczakiem.
  4. Dodać winogrona i migdały.
  5. Zrobić sos:
  6. Majonez, jogurt, sok z pomarańczy, cukier, sól i imbir wymieszać.
  7. Polać sosem sałatkę i schłodzić.
  8. Na dnie miski ułożyć sałatę, na wierzchu umieścić sałatkę.

Opis

Pycha z bagietką.

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Marynata granatowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Marynata granatowa

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!