Sałata lodowa ze smażonym bekonem i miodowym sosem

malg
Sałata lodowa ze smażonym bekonem i miodowym sosem

0

0 / 0

Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. miód

1 szkl. sól i świeżo mielony czarny pieprz

0.30 szkl. oliwa

1 szt. ogórek

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ser brie pełnotłusty

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka musztarda

1 dag. sałata lodowa

15 dag. bekon

Przygotowanie


1

Sałatę, paprykę i ogórka oraz ser brie kroimy w dużą kostkę lub paski.

2

Boczek wędzony obsmażamy na łyżce oleju na chrupiąco.

3

Musztardę zakwaszamy sokiem z cytryny i dodając bardzo małe ilości oleju ucieramy sos, doprawiamy go pieprzem, solą i miodem.

4

Sałatę polewany sosem przed samym podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

560

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły