Sałata lodowa ze smażonym bekonem i miodowym sosem
malg
Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!
0
0 / 0
Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka miód
1 szkl. sól i świeżo mielony czarny pieprz
0.30 szkl. oliwa
1 szt. ogórek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ser brie pełnotłusty
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka musztarda
1 dek. sałata lodowa
15 dek. bekon
Przygotowanie
1
Sałatę, paprykę i ogórka oraz ser brie kroimy w dużą kostkę lub paski.
2
Boczek wędzony obsmażamy na łyżce oleju na chrupiąco.
3
Musztardę zakwaszamy sokiem z cytryny i dodając bardzo małe ilości oleju ucieramy sos, doprawiamy go pieprzem, solą i miodem.
4
Sałatę polewany sosem przed samym podaniem.