Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
miód
1 Szklanka
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
0.3 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Ser brie pełnotłusty
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
musztarda
1 Dekagram
sałata lodowa
15 Dekagramów
Bekon
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sałatę, paprykę i ogórka oraz ser brie kroimy w dużą kostkę lub paski.
  2. Boczek wędzony obsmażamy na łyżce oleju na chrupiąco.
  3. Musztardę zakwaszamy sokiem z cytryny i dodając bardzo małe ilości oleju ucieramy sos, doprawiamy go pieprzem, solą i miodem.
  4. Sałatę polewany sosem przed samym podaniem.

Opis

Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!