0

Składniki

1 Łyżeczka
miód
1 Szklanka
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
0.3 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Ser brie pełnotłusty
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
musztarda
1 Dekagram
sałata lodowa
15 Dekagramów
Bekon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sałatę, paprykę i ogórka oraz ser brie kroimy w dużą kostkę lub paski.
  2. Boczek wędzony obsmażamy na łyżce oleju na chrupiąco.
  3. Musztardę zakwaszamy sokiem z cytryny i dodając bardzo małe ilości oleju ucieramy sos, doprawiamy go pieprzem, solą i miodem.
  4. Sałatę polewany sosem przed samym podaniem.

Opis

Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!

Podobne przepisy

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Makaron z miodem i makiem

Przepis
Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!