0

Składniki

1 Łyżeczka
miód
1 Szklanka
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
0.3 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Ser brie pełnotłusty
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
musztarda
1 Dekagram
sałata lodowa
15 Dekagramów
Bekon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sałatę, paprykę i ogórka oraz ser brie kroimy w dużą kostkę lub paski.
  2. Boczek wędzony obsmażamy na łyżce oleju na chrupiąco.
  3. Musztardę zakwaszamy sokiem z cytryny i dodając bardzo małe ilości oleju ucieramy sos, doprawiamy go pieprzem, solą i miodem.
  4. Sałatę polewany sosem przed samym podaniem.

Opis

Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!

Podobne przepisy

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!