Sałata lodowa ze smażonym bekonem i miodowym sosem
malg
Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
560
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Krucha sałata, chrupiący słony boczek i miodowy winegret, uwielbiam!!!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. miód
1 szkl. sól i świeżo mielony czarny pieprz
0.30 szkl. oliwa
1 szt. ogórek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ser brie pełnotłusty
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka musztarda
1 dag. sałata lodowa
15 dag. bekon
Przygotowanie
Sałatę, paprykę i ogórka oraz ser brie kroimy w dużą kostkę lub paski.
Boczek wędzony obsmażamy na łyżce oleju na chrupiąco.
Musztardę zakwaszamy sokiem z cytryny i dodając bardzo małe ilości oleju ucieramy sos, doprawiamy go pieprzem, solą i miodem.
Sałatę polewany sosem przed samym podaniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
560
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.