Sałata lodowa z kawałkami fety obtaczanej w koperku

malg

Rewelacyjna i przepysznie orzeźwiająca sałata, podana z fetą i koperkiem. Jako dodatek lub dla dbających o linie jako danie główne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
410
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rewelacyjna i przepysznie orzeźwiająca sałata, podana z fetą i koperkiem. Jako dodatek lub dla dbających o linie jako danie główne.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. jogurt naturalny
0.50 szkl. majonez
1 szt. sałata lodowa
1 szt. ser feta
1 szt. koperek
1 szt. ogórek
Przygotowanie
Główkę sałaty lodowej umyć, obsuszyć i porwać na kawałki.
Ogórka pokroić w plastry lub cząstki. Wymieszać z sałatą, posypać kawałkami fety obtoczonej w koperku.
Przygotować sos: szklanka jogurtu naturalnego zmieszana z pół szklanki majonezu, do tego wycisnąć 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.