Sałata lodowa z kawałkami fety obtaczanej w koperku
malg
Rewelacyjna i przepysznie orzeźwiająca sałata, podana z fetą i koperkiem. Jako dodatek lub dla dbających o linie jako danie główne.
0
0 / 0
Rewelacyjna i przepysznie orzeźwiająca sałata, podana z fetą i koperkiem. Jako dodatek lub dla dbających o linie jako danie główne.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szkl. jogurt naturalny
0.50 szkl. majonez
1 szt. sałata lodowa
1 szt. ser feta
1 szt. koperek
1 szt. ogórek
Przygotowanie
1
Główkę sałaty lodowej umyć, obsuszyć i porwać na kawałki.
2
Ogórka pokroić w plastry lub cząstki. Wymieszać z sałatą, posypać kawałkami fety obtoczonej w koperku.
3
Przygotować sos: szklanka jogurtu naturalnego zmieszana z pół szklanki majonezu, do tego wycisnąć 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.