Sałata lodowa z kawałkami fety obtaczanej w koperku

malg
Sałata lodowa z kawałkami fety obtaczanej w koperku

0

0 / 0

Rewelacyjna i przepysznie orzeźwiająca sałata, podana z fetą i koperkiem. Jako dodatek lub dla dbających o linie jako danie główne.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. jogurt naturalny

0.50 szkl. majonez

1 szt. sałata lodowa

1 szt. ser feta

1 szt. koperek

1 szt. ogórek

Przygotowanie


1

Główkę sałaty lodowej umyć, obsuszyć i porwać na kawałki.

2

Ogórka pokroić w plastry lub cząstki. Wymieszać z sałatą, posypać kawałkami fety obtoczonej w koperku.

3

Przygotować sos: szklanka jogurtu naturalnego zmieszana z pół szklanki majonezu, do tego wycisnąć 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły