0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Łyżeczka
ocet
1 Sztuka
sałata
0.25 Sztuki
cebula
3 Łyżki
Koper
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście sałaty płuczemy, odstawiamy do osączenia z wody i rwiemy na mniejsze kawałki.
  2. Przekładamy je do salaterki, dodajemy posiekaną drobniutko cebulkę, sól, pieprz i ocet do smaku.
  3. Następnie śmietanę( ilość wedle uważania).
  4. Sałatę mieszamy z pozostałymi składnikami i przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Opis

Szybka sałaka do obiadu.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!