Sakiewki z mielonym

m7

Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
591
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. ciasto francuskie
0.25 szt. szczypiorek
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka bazylia
20 dag. mięso mielone
10 dag. ser edamski tłusty
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się zezłoci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
591
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.