Sakiewki z mielonym

m7
Sakiewki z mielonym

0

0 / 0

Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. ciasto francuskie

0.25 szt. szczypiorek

2 łyżka musztarda

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka bazylia

20 dek. mięso mielone

10 dek. ser edamski tłusty

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się zezłoci.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły