Sakiewki z mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sakiewki z mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459485.jpeg&w=3840&q=75)
Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!
0
0 / 0
Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. ciasto francuskie
0.25 szt. szczypiorek
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka bazylia
20 dag. mięso mielone
10 dag. ser edamski tłusty
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się zezłoci.