Sakiewki z mielonym
m7
0
0 / 0
0
Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt ciasto francuskie
0.25 szt szczypiorek
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka bazylia
20 dek. mięso mielone
10 dek. ser edamski tłusty
0.50 szt cebula
Przygotowanie
1
Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się zezłoci.