Sakiewki z mielonym

m7
Sakiewki z mielonym

0

0 / 0

Mięso mielone zapieczone w cieście francuskim to ciekawa opcja na obiad, czy kolację. Doprawione musztardą mięso, ze szczypiorkiem i żółtym serem to prawdziwy rarytas. Mniam!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. ciasto francuskie

0.25 szt. szczypiorek

2 łyżka musztarda

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka bazylia

20 dag. mięso mielone

10 dag. ser edamski tłusty

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się zezłoci.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

591

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły