Sakiewka rybna
m7
Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
694
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg panga
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. oregano
0.25 szkl. majonez
0.25 szkl. keczup
6 szt. ziemniaki
2 szt. jajko
5 łyżka bułka tarta
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Rybę panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Majonez łączymy z keczupem, dodajemy oregano oraz pieprz, dokładnie mieszamy.
Następnie ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.
Folię aluminiową tniemy na dość spore kwadraty.
Następnie na każdym kwadracie układamy po 4-5 plasterków ziemniaków, na to 2-3 kawałki ryby.
Całość polewamy sosem majonezowym.
Formujemy sakiewki i układamy na blasze.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*c przez 15-20 minut. Podajemy na gorąco.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
694
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.