0

Składniki

1 Kilogram
Panga
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
oregano
0.25 Szklanki
majonez
0.25 Szklanki
keczup
6 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
jajko
5 Łyżek
bułka tarta
5 Łyżek
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
  2. Rybę panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  3. Majonez łączymy z keczupem, dodajemy oregano oraz pieprz, dokładnie mieszamy.
  4. Następnie ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.
  5. Folię aluminiową tniemy na dość spore kwadraty.
  6. Następnie na każdym kwadracie układamy po 4-5 plasterków ziemniaków, na to 2-3 kawałki ryby.
  7. Całość polewamy sosem majonezowym.
  8. Formujemy sakiewki i układamy na blasze.
  9. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*c przez 15-20 minut. Podajemy na gorąco.

Opis

Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!