Sakiewka rybna

m7
Sakiewka rybna

1

0 / 0

Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg panga

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. oregano

0.25 szkl. majonez

0.25 szkl. keczup

6 szt. ziemniaki

2 szt. jajko

5 łyżka bułka tarta

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.

2

Rybę panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.

3

Majonez łączymy z keczupem, dodajemy oregano oraz pieprz, dokładnie mieszamy.

4

Następnie ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.

5

Folię aluminiową tniemy na dość spore kwadraty.

6

Następnie na każdym kwadracie układamy po 4-5 plasterków ziemniaków, na to 2-3 kawałki ryby.

7

Całość polewamy sosem majonezowym.

8

Formujemy sakiewki i układamy na blasze.

9

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*c przez 15-20 minut. Podajemy na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

694

kcal

Białka

54

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły