0

Składniki

1 Kilogram
Panga
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
oregano
0.25 Szklanki
majonez
0.25 Szklanki
keczup
6 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
jajko
5 Łyżek
bułka tarta
5 Łyżek
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
  2. Rybę panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  3. Majonez łączymy z keczupem, dodajemy oregano oraz pieprz, dokładnie mieszamy.
  4. Następnie ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.
  5. Folię aluminiową tniemy na dość spore kwadraty.
  6. Następnie na każdym kwadracie układamy po 4-5 plasterków ziemniaków, na to 2-3 kawałki ryby.
  7. Całość polewamy sosem majonezowym.
  8. Formujemy sakiewki i układamy na blasze.
  9. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*c przez 15-20 minut. Podajemy na gorąco.

Opis

Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.

Podobne przepisy

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!