Sakiewka rybna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sakiewka rybna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976746493.jpeg&w=3840&q=75)
Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.
1
0 / 0
Ryba przyrządzona inaczej niż zwykle.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg panga
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. oregano
0.25 szkl. majonez
0.25 szkl. keczup
6 szt. ziemniaki
2 szt. jajko
5 łyżka bułka tarta
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Rybę panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Majonez łączymy z keczupem, dodajemy oregano oraz pieprz, dokładnie mieszamy.
Następnie ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.
Folię aluminiową tniemy na dość spore kwadraty.
Następnie na każdym kwadracie układamy po 4-5 plasterków ziemniaków, na to 2-3 kawałki ryby.
Całość polewamy sosem majonezowym.
Formujemy sakiewki i układamy na blasze.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*c przez 15-20 minut. Podajemy na gorąco.