1

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
6 Sztuk
Grzyby mun
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
Liść kapusty pekińskiej
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Duży papier ryżowy
4 Łyżki
sos sojowy
5 Dekagramów
Makaron sojowy
9 Dekagramów
Kiełki fasoli mung
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzybki mun przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warzywa i grzyby pokroić w drobne i cienkie słupki. Makaron posiekac na drobno. Na oleju usmażyć posolone mięso mielone. Wszystkie składniki wymieszać z mięsem i dodać przyprawy.
  2. Każdy arkusz papieru ryżowego zwilżam sobie letnią wodą z pomocą czystej gąbeczki.
  3. Na miękki już papier nałożyć czubatą łyżkę farszu i zwijać jak gołąbki. Smażyć na głebokim oleju z każdej strony, aż mięso w środku będzie dobre do jedzenia

Opis

Wspaniałe sajgonki dla miłośników kuchni azjatyckiej, przepis spisałam z innego kulinarnego forum i nie jestem jego autorką.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!