Sajgonki
m7
Wspaniałe sajgonki dla miłośników kuchni azjatyckiej, przepis spisałam z innego kulinarnego forum i nie jestem jego autorką.
1
0 / 0
Wspaniałe sajgonki dla miłośników kuchni azjatyckiej, przepis spisałam z innego kulinarnego forum i nie jestem jego autorką.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
6 szt. grzyby mun
2 szt. marchew
2 szt. cebula
4 szt. liść kapusty pekińskiej
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. duży papier ryżowy
4 łyżka sos sojowy
5 dag. makaron sojowy
9 dag. kiełki fasoli mung
Przygotowanie
Grzybki mun przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warzywa i grzyby pokroić w drobne i cienkie słupki. Makaron posiekac na drobno. Na oleju usmażyć posolone mięso mielone. Wszystkie składniki wymieszać z mięsem i dodać przyprawy.
Każdy arkusz papieru ryżowego zwilżam sobie letnią wodą z pomocą czystej gąbeczki.
Na miękki już papier nałożyć czubatą łyżkę farszu i zwijać jak gołąbki. Smażyć na głebokim oleju z każdej strony, aż mięso w środku będzie dobre do jedzenia