Sajgonki

m7
Sajgonki

1

0 / 0

Wspaniałe sajgonki dla miłośników kuchni azjatyckiej, przepis spisałam z innego kulinarnego forum i nie jestem jego autorką.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

6 szt. grzyby mun

2 szt. marchew

2 szt. cebula

4 szt. liść kapusty pekińskiej

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. duży papier ryżowy

4 łyżka sos sojowy

5 dek. makaron sojowy

9 dek. kiełki fasoli mung

Przygotowanie


1

Grzybki mun przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warzywa i grzyby pokroić w drobne i cienkie słupki. Makaron posiekac na drobno. Na oleju usmażyć posolone mięso mielone. Wszystkie składniki wymieszać z mięsem i dodać przyprawy.

2

Każdy arkusz papieru ryżowego zwilżam sobie letnią wodą z pomocą czystej gąbeczki.

3

Na miękki już papier nałożyć czubatą łyżkę farszu i zwijać jak gołąbki. Smażyć na głebokim oleju z każdej strony, aż mięso w środku będzie dobre do jedzenia

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły