Rzodkiewki w zaprawie

m7
Rzodkiewki w zaprawie

1

0 / 0

Najlepiej przygotowywać na dzień przed spożyciem. Polecam.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.50 szkl. ocet

0.25 szkl. woda

2 szt. pęczek rzodkiewki

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Rzodkiewki przepołowić, wymieszać z solą, odstawić na 20 min, osączyć.

2

Ocet z wodą, cukrem i solą, gotować przez 2 min, przestudzić.

3

Rzodkiewki zalać zaprawą octową, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

95

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły