1

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
ocet
0.25 Szklanki
woda
2 Sztuki
Pęczek rzodkiewki
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rzodkiewki przepołowić, wymieszać z solą, odstawić na 20 min, osączyć.
  2. Ocet z wodą, cukrem i solą, gotować przez 2 min, przestudzić.
  3. Rzodkiewki zalać zaprawą octową, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki.

Opis

Najlepiej przygotowywać na dzień przed spożyciem. Polecam.

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!