1

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
ocet
0.25 Szklanki
woda
2 Sztuki
Pęczek rzodkiewki
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rzodkiewki przepołowić, wymieszać z solą, odstawić na 20 min, osączyć.
  2. Ocet z wodą, cukrem i solą, gotować przez 2 min, przestudzić.
  3. Rzodkiewki zalać zaprawą octową, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki.

Opis

Najlepiej przygotowywać na dzień przed spożyciem. Polecam.

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!