Rzodkiewki w zaprawie
m7
Najlepiej przygotowywać na dzień przed spożyciem. Polecam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Najlepiej przygotowywać na dzień przed spożyciem. Polecam.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 szkl. ocet
0.25 szkl. woda
2 szt. pęczek rzodkiewki
4 łyżka cukier
Przygotowanie
Rzodkiewki przepołowić, wymieszać z solą, odstawić na 20 min, osączyć.
Ocet z wodą, cukrem i solą, gotować przez 2 min, przestudzić.
Rzodkiewki zalać zaprawą octową, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.