Ryżowe kulki

m7
Ryżowe kulki

0

0 / 0

szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli ryżu preparowanego

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

50 dag. gotowa masa krówkowa

30 dag. ryż preparowany

20 dag. masło śmietankowe

Przygotowanie


1

Masę krówkową (lub 50 dag krówek) i masło roztopić w dużym garnku, stale mieszając.

2

Gdy masa będzie jednolita, wsypać ryż i dokładnie wymieszać.

3

Z ciepłej masy uformować wilgotnymi rękoma formować kulki, rozłożyć je na talerzu do całkowitego ostygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

243

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły