Ryżowe kulki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryżowe kulki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978560.jpeg&w=3840&q=75)
szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli ryżu preparowanego
0
0 / 0
szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli ryżu preparowanego
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
50 dag. gotowa masa krówkowa
30 dag. ryż preparowany
20 dag. masło śmietankowe
Przygotowanie
1
Masę krówkową (lub 50 dag krówek) i masło roztopić w dużym garnku, stale mieszając.
2
Gdy masa będzie jednolita, wsypać ryż i dokładnie wymieszać.
3
Z ciepłej masy uformować wilgotnymi rękoma formować kulki, rozłożyć je na talerzu do całkowitego ostygnięcia.