Ryż zapiekany z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż zapiekany z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972979129.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie i delikatne drugie danie uwielbiane przez dużych i małych.
0
0 / 0
Szybkie i delikatne drugie danie uwielbiane przez dużych i małych.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. ryż biały
3 szt. jajko
3 szt. jabłka
1 łyżka cynamon
2 łyżka masło
15 dag. cukier
Przygotowanie
1
Ryż wysypać z woreczka i przelać wodą. Odsączyć. Białka ubić na sztywną pianę,dodać ryż, żółtka, cukier i dokładnie wymieszać. Żaroodporne naczynie posmarować masłem, wyłożyć 2/3 ryżu . Na ryż zetrzeć jabłka i posypać cynamonem. Przykryć resztą ryżu i zapiec w piekarniku.