Ryż zapiekany z jabłkami
m7
Szybkie i delikatne drugie danie uwielbiane przez dużych i małych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
342
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i delikatne drugie danie uwielbiane przez dużych i małych.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. ryż biały
3 szt. jajko
3 szt. jabłka
1 łyżka cynamon
2 łyżka masło
15 dag. cukier
Przygotowanie
Ryż wysypać z woreczka i przelać wodą. Odsączyć. Białka ubić na sztywną pianę,dodać ryż, żółtka, cukier i dokładnie wymieszać. Żaroodporne naczynie posmarować masłem, wyłożyć 2/3 ryżu . Na ryż zetrzeć jabłka i posypać cynamonem. Przykryć resztą ryżu i zapiec w piekarniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
342
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.