Ryż z warzywami

m7

Szybkie i proste danie, w dodatku zdrowe i sycące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
82
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i proste danie, w dodatku zdrowe i sycące.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szt. marchew
2 szt. ryż biały
1 szt. brokuły
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
Przygotowanie
Ryz gotujemy. W między czasie kroimy w paseczki seler i pietruszkę. Marchewkę kroimy w plasterki, brokuły rozdzielamy na małe porcje.
W woku rozgrzewamy olej i wrzucamy brokuły, podsmażamy je i wyjmujemy. Następnie wrzucamy przygotowane warzywa i smażymy. Dodajemy wcześniej smażone brokuły i mieszamy wszystko. Dodajemy ryż, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.