Ryż z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974429328.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie i proste danie, w dodatku zdrowe i sycące.
0
0 / 0
Szybkie i proste danie, w dodatku zdrowe i sycące.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szt. marchew
2 szt. ryż biały
1 szt. brokuły
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
Przygotowanie
1
Ryz gotujemy. W między czasie kroimy w paseczki seler i pietruszkę. Marchewkę kroimy w plasterki, brokuły rozdzielamy na małe porcje.
2
W woku rozgrzewamy olej i wrzucamy brokuły, podsmażamy je i wyjmujemy. Następnie wrzucamy przygotowane warzywa i smażymy. Dodajemy wcześniej smażone brokuły i mieszamy wszystko. Dodajemy ryż, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.