0

Składniki

100 Gramów
ryż biały
150 Gramów
śmietana 18%
4 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Truskawki zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy z śmietaną.
  2. Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem truskawkowym ze śmietaną.

Opis

Pyszny deser lub słodki obiad

Podobne przepisy

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Makaron z truskawkami

Łatwy Do 40 min
Makaron z truskawkami

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Czekoladowe świderki z truskawkami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!