Ryż z truskawkami

m7
Ryż z truskawkami

0

0 / 0

Pyszny deser lub słodki obiad

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 g ryż biały

150 g śmietana 18%

4 łyżka cukier

50 dag. truskawki

Przygotowanie


1

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Truskawki zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy z śmietaną.

2

Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem truskawkowym ze śmietaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

334

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły