0

Składniki

100 Gramów
ryż biały
150 Gramów
śmietana 18%
4 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Truskawki zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy z śmietaną.
  2. Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem truskawkowym ze śmietaną.

Opis

Pyszny deser lub słodki obiad

Podobne przepisy

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Makaron z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z truskawkami

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Czekoladowe świderki z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!