Ryż z sosem chińskim

m7
Ryż z sosem chińskim

0

0 / 0

szybki i smaczny

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. pieprz

1 szt. ryż biały

1 szt. sos chiński łowicz

1 szt. kostka rosołowa

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć torebkę i ostudzić. W rondelki zagotować wodę, dać masło, kostkę bulionową i wsypać sos do potraw chińskich. Zagotować doprawić do smaku. Ryż wysypać do okrągłego naczynia i zalać gorącym sosem Podawać na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

153

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły