Ryż z sosem chińskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż z sosem chińskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957959.jpeg&w=3840&q=75)
szybki i smaczny
0
0 / 0
szybki i smaczny
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
1 szt. ryż biały
1 szt. sos chiński łowicz
1 szt. kostka rosołowa
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć torebkę i ostudzić. W rondelki zagotować wodę, dać masło, kostkę bulionową i wsypać sos do potraw chińskich. Zagotować doprawić do smaku. Ryż wysypać do okrągłego naczynia i zalać gorącym sosem Podawać na gorąco.