Ryż z jabłkami

m7
Ryż z jabłkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ryż z jabłkami

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg jabłko

1 łyżecz. cynamon

0.20 l jogurt naturalny

1 szkl. cukier

2 szt. ryż długoziarnisty

Przygotowanie


Ryż gotujemy w wodzie (nie solić).

Jabłka obieramy i kroimy na cząstki (usuwamy gniazda nasienne). Podsmażamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.

Ryż wykładamy na talerz. Polewamy go jogurtem i musem z jabłek. Posypujemy cukrem i cynamonem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

419

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły