Ryż z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973516112.jpeg&w=3840&q=75)
Ryż z jabłkami
0
0 / 0
Ryż z jabłkami
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg jabłko
1 łyżecz. cynamon
0.20 l jogurt naturalny
1 szkl. cukier
2 szt. ryż długoziarnisty
Przygotowanie
1
Ryż gotujemy w wodzie (nie solić).
2
Jabłka obieramy i kroimy na cząstki (usuwamy gniazda nasienne). Podsmażamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.
3
Ryż wykładamy na talerz. Polewamy go jogurtem i musem z jabłek. Posypujemy cukrem i cynamonem