Ryż z jabłkami

m7

Ryż z jabłkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ryż z jabłkami
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg jabłko
1 łyżecz. cynamon
0.20 l jogurt naturalny
1 szkl. cukier
2 szt. ryż długoziarnisty
Przygotowanie
Ryż gotujemy w wodzie (nie solić).
Jabłka obieramy i kroimy na cząstki (usuwamy gniazda nasienne). Podsmażamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.
Ryż wykładamy na talerz. Polewamy go jogurtem i musem z jabłek. Posypujemy cukrem i cynamonem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.