Ryż z jabłkami

m7
Ryż z jabłkami

1

0 / 0

Czasem masz także ochotę na obiad na słodko - to jest doskonała propozycja

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg jabłka

300 g ryż

1 szkl. mleko

7 łyżka cukier

1 łyżka cynamon

Przygotowanie


1

Ryż ugotować na pół-twardo. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2

Starte jabłka wymieszać z ryżem.

3

Cynamon i cukier rozpuścić w mleku i wymieszać z ryżem i jabłkami.

4

Zapiekać w wysokiej blaszce w piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

241

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły