Ryż z jabłkami
m7
Czasem masz także ochotę na obiad na słodko - to jest doskonała propozycja
Wartości odżywcze na porcję
Energia
241
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Czasem masz także ochotę na obiad na słodko - to jest doskonała propozycja
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg jabłka
300 g ryż
1 szkl. mleko
7 łyżka cukier
1 łyżka cynamon
Przygotowanie
Ryż ugotować na pół-twardo. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka wymieszać z ryżem.
Cynamon i cukier rozpuścić w mleku i wymieszać z ryżem i jabłkami.
Zapiekać w wysokiej blaszce w piekarniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
241
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.