0

Składniki

0.5 Szczypty
sól
0.12 Kostki
masło
0.5 Sztuki
ryż biały
0.5 Sztuki
Ryż brązowy
0.5 Sztuki
marchew
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
ser żółty
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować do miękkości Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w drobną kostkę, przyprawić, podsmażyć na maśle, pieczarki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), przyprawić, poddusić na maśle.
  2. Do miseczek układamy, biały ryz, marchew, pieczarki, plaster sera, brązowy ryż (mi wyszły 4 porcje), przed podaniem włożyć do mikrofali podgrzać (aby ser się lekko stopił). Podawać z mięsem. Smacznego!!!

Opis

Małe urozmaicenie zwykłego ryżu, idealne na każdą okazję:D

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!