0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Kostki
masło
1 Sztuka
ryż biały
1 Sztuka
Ryż brązowy
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ser żółty
40 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować do miękkości Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w drobną kostkę, przyprawić, podsmażyć na maśle, pieczarki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), przyprawić, poddusić na maśle.
  2. Do miseczek układamy, biały ryz, marchew, pieczarki, plaster sera, brązowy ryż (mi wyszły 4 porcje), przed podaniem włożyć do mikrofali podgrzać (aby ser się lekko stopił). Podawać z mięsem. Smacznego!!!

Opis

Małe urozmaicenie zwykłego ryżu, idealne na każdą okazję:D

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!