0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Kostki
masło
1 Sztuka
ryż biały
1 Sztuka
Ryż brązowy
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ser żółty
40 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować do miękkości Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w drobną kostkę, przyprawić, podsmażyć na maśle, pieczarki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), przyprawić, poddusić na maśle.
  2. Do miseczek układamy, biały ryz, marchew, pieczarki, plaster sera, brązowy ryż (mi wyszły 4 porcje), przed podaniem włożyć do mikrofali podgrzać (aby ser się lekko stopił). Podawać z mięsem. Smacznego!!!

Opis

Małe urozmaicenie zwykłego ryżu, idealne na każdą okazję:D

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!