0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Łyżeczka
cynamon
200 Gramów
ryż
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę mieszamy z cukrem i cynamonem. Ryz polewamy słodkim sosem śmietanowo-cynamonowym. Można jeszcze posypać cynamonem.

Opis

Szybkie, tanie i bardzo dobre danie, które zawsze smakuje. Lekko słodkie i jednocześnie wyraźne. Polecam szcególnie dla dzieci.

Podobne przepisy

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!