0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Łyżeczka
cynamon
200 Gramów
ryż
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę mieszamy z cukrem i cynamonem. Ryz polewamy słodkim sosem śmietanowo-cynamonowym. Można jeszcze posypać cynamonem.

Opis

Szybkie, tanie i bardzo dobre danie, które zawsze smakuje. Lekko słodkie i jednocześnie wyraźne. Polecam szcególnie dla dzieci.

Podobne przepisy

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Karp w galarecie

Średni Do 3 godz
Karp w galarecie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!