Ryż z cynamonem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż z cynamonem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976381666.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie, tanie i bardzo dobre danie, które zawsze smakuje. Lekko słodkie i jednocześnie wyraźne. Polecam szcególnie dla dzieci.
0
0 / 0
Szybkie, tanie i bardzo dobre danie, które zawsze smakuje. Lekko słodkie i jednocześnie wyraźne. Polecam szcególnie dla dzieci.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana 12%
1 łyżecz. cynamon
200 g ryż
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę mieszamy z cukrem i cynamonem. Ryz polewamy słodkim sosem śmietanowo-cynamonowym. Można jeszcze posypać cynamonem.