0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Łyżeczka
cynamon
200 Gramów
ryż
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę mieszamy z cukrem i cynamonem. Ryz polewamy słodkim sosem śmietanowo-cynamonowym. Można jeszcze posypać cynamonem.

Opis

Szybkie, tanie i bardzo dobre danie, które zawsze smakuje. Lekko słodkie i jednocześnie wyraźne. Polecam szcególnie dla dzieci.

Podobne przepisy

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!