0

Składniki

1 Łyżeczka
curry
2 Sztuki
Ryż brązowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy w wodzie do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju. Ugotowany i odsączony ryz wrzucamy do usmażonej cebulki, przyprawiamy solą, pieprzem, curry (wg uznania), podsmażamy całość, podajemy z mięsem.

Opis

Małe urozmaicenie zwykłego ryżu do obiadu:)

Podobne przepisy

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!