0

Składniki

1 Łyżeczka
curry
2 Sztuki
Ryż brązowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy w wodzie do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju. Ugotowany i odsączony ryz wrzucamy do usmażonej cebulki, przyprawiamy solą, pieprzem, curry (wg uznania), podsmażamy całość, podajemy z mięsem.

Opis

Małe urozmaicenie zwykłego ryżu do obiadu:)

Podobne przepisy

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Ciecierzyca po arabsku

Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!