Ryż z cebulką i curry

m7
Ryż z cebulką i curry

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ryż z cebulką i curry to idealny dodatek do obiadu, który nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom orientalnych smaków. Żółty ryż curry świetnie pasuje do pieczonego mięsa, grillowanych warzyw lub ryb.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. curry

2 szt. ryż brązowy

1 szt. cebula

1 łyżka olej

Przygotowanie


Ryż ugotować w wodzie do miękkości.

Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.

Ugotowany i odsączony ryż wrzucić do usmażonej cebulki. Przyprawić solą, pieprzem i curry według uznania.

Całość podsmażyć przez chwilę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

47

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły