Ryż z bulionem warzywnym.

justyna_el
Ryż z bulionem warzywnym.

0

0 / 0

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. ryż biały

1 szkl. bulion warzywny krakus

2 szt. marchew

1 szt. por

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Marchewkę posiekaj w drobną kostkę i wrzuć je na rozgrzany olej.

2

Por i cebulę pokrój i posiekaj, czosnek rozgnieć i całość dorzuć na patelnię.

3

Posól i smaż około 10 minut.

4

Przełóż wszystko do garnka, dolej bulionu i duś pod przykryciem.

5

Ryż ugotuj al dente i dodaj do warzyw.

6

Wszystko razem wymieszaj.

7

Podawaj na ciepło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły