Ryż z bulionem warzywnym.
justyna_el
Wartości odżywcze na porcję
Energia
377
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. ryż biały
1 szkl. bulion warzywny krakus
2 szt. marchew
1 szt. por
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Marchewkę posiekaj w drobną kostkę i wrzuć je na rozgrzany olej.
Por i cebulę pokrój i posiekaj, czosnek rozgnieć i całość dorzuć na patelnię.
Posól i smaż około 10 minut.
Przełóż wszystko do garnka, dolej bulionu i duś pod przykryciem.
Ryż ugotuj al dente i dodaj do warzyw.
Wszystko razem wymieszaj.
Podawaj na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
377
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.