0

Składniki

2 Szklanki
ryż biały
1 Szklanka
ingridient
bulion warzywny Krakus
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
por
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę posiekaj w drobną kostkę i wrzuć je na rozgrzany olej.
  2. Por i cebulę pokrój i posiekaj, czosnek rozgnieć i całość dorzuć na patelnię.
  3. Posól i smaż około 10 minut.
  4. Przełóż wszystko do garnka, dolej bulionu i duś pod przykryciem.
  5. Ryż ugotuj al dente i dodaj do warzyw.
  6. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Podawaj na ciepło.

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodki...

Przepis
Średni Do 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

Rosół staropolski z pieczonej kaczki

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Rosół staropolski z pieczonej kaczki

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!