Ryż szmaragdowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż szmaragdowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479385.jpeg&w=3840&q=75)
Wygląd taki sobie ale smak - tego sienie da opisać
0
0 / 0
Wygląd taki sobie ale smak - tego sienie da opisać
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 l bulion drobiowy
300 g ryż biały
100 g szpinak mrożony
3 szt. czosnek
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Rumienimy na patelni cebulę z czosnkiem.Wsypujemy do tego ryz mieszamy razem tyle aby ryż się zrobił szklisty.Zalewamy to bulionem do monentu miękkości ryżu, dodajemy szpinak i gałkę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.