Ryż po chińsku z parówkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż po chińsku z parówkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974244086.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i tania potrawka z ryżem i..???-PARÓWKAMI. Mój pomysł!!!
1
5 / 1
Szybka i tania potrawka z ryżem i..???-PARÓWKAMI. Mój pomysł!!!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0
1 szkl. ryż biały
3 szt. parówki
1 szt. sos słodko kwaśny
3 szt. czosnek
2 szt. jajko
1 łyżka olej
20 dag. papryka czerwona
20 dag. cebula
10 dag. kapusta pekińska
Przygotowanie
1
Przysmażamy parówki pokrojone w kostkę, dodajemy paprykę czosnek i
2
przyprawy, w następnej kolejności w bijamy 2 jajka, pozostawić do
3
całkowitego podsmażenia.
4
Gdy chwilkę się podsmaży dodajemy ryż
5
ugotowany, cebulę, i sos.
6
Następnie wrzucamy Pokrojoną w duże kawałki
7
kapustę pekińską (2 liście).
8
Gotową potrawę podajemy na ciepło jako
9
potrawa jedno garnkowa.
10
Pozdrawiam.